Неділя, 06.10.2024, 11:22
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Головна » 2016 » Січень » 4 » Відгук про семінар в Ізраїлі
    01:50
    Відгук про семінар в Ізраїлі

    Відгук про навчально-методичний семінар з історії Голокосту в Європі для викладачів українських шкіл

    Нещодавно, за рекомендацією Українського центру вивчення історії Голокосту (м. Київ) я була учасницею навчально-методичного семінару з історії Голокосту в Європі для викладачів українських шкіл, що відбувся з 25 жовтня по 04 листопада 2015р.  у м. Єрусалимі, Ізраїль.

    В рамках семінару я отримала знання від лекцій, екскурсій, тренінгів, презентацій  від провідних викладачів з різних навчальних закладів не лише з Ізраїлю, а й Латвії, Франції, України.

     Дуже приємно вразило щирість викладачів. Високе педагогічне та психологічне підґрунтя їх виступів. Припало до душі науково-теоретичне обґрунтування проблеми.  Цікавими та важливими були лекції, що стосувалися історії геноцидів та злочинів проти людства. Але наша група не тільки слухала лекції, ми також розглядали питання щодо методики викладання даної теми, поставало перед нами питання: Як донести ці знання до учнів?

    На даному семінарі в учасників була можливість не тільки слухати лекції, а й презентувати власний досвід. Так, я представила свої напрацювання на тему: «Стежками історії євреїв Локачинщини. С. Кисилин»

    Також запам'ятались екскурсії, що проводила наш гід. У Єрусалимі ми відвідали Меморіал Яд Вашем, музей Ізраїлю та старе місто у якому розташовані Храм Гробу Господнього та Стіна плачу. У Тель-Авіві нас вразило  старе місто Яффо. Протягом 10 днів наша група мандрувала країною, побувавши на Мертвому, Середземному та Галілейському морях,  були на р.Йордан на старовинній паломницькій переправі «Віфавара» де відбулося хрещення  Іваном Хрестителем Ісуса Христа.

    Цитуючи Антуанa де Сент-Екзюпері «Спілкування - це розкіш», з впевненістю хочу сказати: мені дуже пощастило  бути присутньою на навчально-методичному семінарі з історії Голокосту в м. Єрусалимі і спілкуватись з представниками цієї країни, вивчати їх колорит, історію, культуру та переймати унікальний досвід викладання історії Голокосту.

    Дякую Українському центру вивчення історії Голокосту та Міжнародній школі Шоа за надану можливість!

    ,

    Наталія Дерефінка,

    заступник директора з НВР, вчитель історії

    Павловичівської ЗОШ І-ІІІ ст.

     

    Переглядів: 528 | Додав: DNZ | Рейтинг: 5.0/4
    Всього коментарів: 0
    avatar